5η Ιουνίου - Ημέρα Περιβάλλοντος

Μία διδακτική επίσκεψη αφιερωμένη στην τοπική ιστορία, τη βιολογία και γεωγραφία πραγματοποιήσαμε στο σπήλαιο του Μααρά Μία διδακτική επίσκεψη αφιερωμένη στην τοπική ιστορία, τη βιολογία και γεωγραφία πραγματοποιήσαμε στο σπήλαιο του Μααρά 

εικόνα Viber 2021 06 23 12 18 17W

εικόνα Viber 2021 06 23 12 18 19WE

Διδακτικές επισκέψεις

Πραγματοποιήσαμε διδακτικές επισκέψεις ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Περιηγηθήκαμε στο αρχαιολογικό μουσείο, όπου οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην ολομέλεια τα αποτελέσματα της έρευνάς τους. Ξεναγηθήκαμε από τους μαθητές της Γ΄τάξης στο αρχαίο θέατρο, ενώ περπατήσαμε στην αρχαία Εγνατία οδό και στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

fil1

fil2

Έκθεση ζωγραφικής

Τα έργα των μαθητών από το μάθημα των εικαστικών συγκεντρώθηκαν σε μία έκθεση που επιμελήθηκε η Β΄Τάξη.  Ευχαριστούμε τον εκπ/κό μας,κ. Χ. Παπαδάκη για αυτή τη χρωματιστή νότα τη γκρίζα αυτή χρονιά.

εικόνα Viber 2021 06 23 12 15 09

Το παζλ της σχολικής χρονιάς

⦁ Αποτυπώσαμε σκέψεις και συναισθήματα της χρονιάς που πέρασε. 

⦁ Αποτυπώσαμε σκέψεις και συναισθήματα της χρονιάς που πέρασε. 

⦁ Δουλέψαμε σε μικρές ομάδες, μικρούς κύκλους. 

⦁ Προσφέροντας ο καθένας στην ομάδα του,  συνθέσαμε το έργο, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

TFDGFDG

Γιορτή φυσικών επιστημών

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και δημιουργική, διδακτική εμπειρία ζήσαμε στο Γυμνάσιο του Φωτολίβους σήμερα, Δευτέρα 7-6-2021. Επισκέφτηκε το σχολείο μας ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Δράμας, κ. Π. Παζούλης που ενορχήστρωσε μία γιορτή των φυσικών επιστημών. Με την αρωγή του του κ. Ι. ΤιφτίκογλουΠΕ03 και του κ. Γ. Κιουτσούκη ΠΕ04 του κ. Γ. Μαραγκού ΠΕ86 και της κ. Α. Χρυσομαλλίδου ΠΕ81 αφιερώσαμε  τις διδακτικές ώρες στη βιωματική μάθηση με μία διαθεματική σύνθεση.

Η άποψη των μαθητών μας

«Ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ μας μίλησε για την ανάδειξη των επιστημών από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα»(Ελένη Τ.), «το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι επιστήμες στη ζωή μας». (Κατερίνα Ζ.) «Είμαστε πολύ τυχεροί που το σχολείο μας έχει ηλιακό ρολόι, αλλά είχε και καλό καιρό και καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τα σχετικά πειράματα» (Ελένη Τ.) «Μετρήσαμε την ώρα με ακρίβεια, είδαμε τον ήλιο μέσα από ειδικά γυαλιά, κάναμε πείραμα για το σχήμα της γης, αν είναι σφαιρική ή επίπεδη, περάσαμε καλά». (Ελεωνόρα Ν.) «Το σύστημα Arduino με εντυπωσίασε περισσότερο, διότι με τη συνεργασία και με τόσο λίγα υλικά δημιουργήσαμε αυτό το κύκλωμα». (Ραφαήλ Τ.) «Ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον τομέας που αξίζει να διδαχτεί στα σχολεία». (Κατερίνα Ζ.) «Ήταν πολύ ενδιαφέρον, και όλες οι ομάδες προσπαθήσαμε με επιτυχία»(Μαριλένα Κ.) «Η σημερινή ημέρα κύλησε ευχάριστα και δημιουργικά»(Γιώργος Δ.) «Θα θέλαμε να το επαναλάβουμε».

εικόνα Viber 2021 06 23 12 16 34H