ΚΠΕ Φιλίππων - Επίσκεψη στην Καβάλα - "Παναγία, μια γειτονιά ένας κόσμος"

Το Γυμνάσιό μας πραγματοποίησε μια διδακτική επίσκεψη στις 4 Δεκεμβρίου 2018 στην Καβάλα στο σπίτι του Μοχάμετ Αλή όπου μας ξενάγησαν οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ Φιλίππων. Μάθαμε πληροφορίες για την ζωή του, για το έργο του καθώς και για το πώς ζούσαν οι ένοικοι του σπιτιού. Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη, θαυμάσαμε την Καβάλα από ψηλά, από την πανέμορφη και ιδιαίτερη συνοικία της, την «Παναγία», περπατήσαμε στα στενά δρομάκια και επισκεφτήκαμε και το Τζαμί του Χαλήλ Μπεη.

ΚΠΕ ΦΙΛ 1 web

ΚΠΕ ΦΙΛ 2web

Ονειρούπολη Δράμας - Για τα παιδιά της Ελπίδας

Στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων - Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, οι μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου μας συμμετείχαν στην δράση της Ονειρούπολης Δράμας για τα παιδιά του συλλόγου "Ελπίδα" με το video που μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=rK64rEhwn-4&t=15s

Το Μονοπάτι του Νέστου

Το Γυμνάσιο   Φωτολιβους διοργάνωσε μια εκδρομή   στις   5   Νοεμβρίου 2018 στο ΚΠΕ Παρανεστίου με θέμα: «το Μονοπάτι του Νέστου». Φτάνοντας εκεί   συναντήσαμε   το ξεναγό μας ο οποίος   μας   έδειχνε τον   δρόμο   και   μας μιλούσε   για αυτόν. Στην   διάρκεια   της   διαδρομής   εκτός   από   την πανέμορφη θεά και την ηρεμία της   φύσης που είδαμε και νιώσαμε παίξαμε ένα παιχνίδι στο οποίο χωριστήκαμε σε ομάδες με στόχο να συμπληρώσουμε ένα φυλλάδιο που μας είχε δώσει. Στο τέλος αυτής της μεγάλης   διαδρομής   φτάσαμε   σε μια καφετέρια όπου ξεκουραστήκαμε. Ήταν μια ωραία εκδρομή και πολύ ενδιαφέρον για τους μαθητές, άξιζε τον κόπο.

Οι μαθητές της Γ' Τάξης

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Πυροσβεστική - Ενημερωτικές Δράσεις

Στα πλαίσια της βιωματικής δράσης Εθελοντισμός και Πρώτες Βοήθειες επισκέφθηκε το σχολείο μας στις 12-11-2018 κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας, για ενημέρωση των μαθητών και επίδειξη πρώτων βοηθειών. Την ίδια μέρα, στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών για την Πυροπροστασία και την Πυρόσβεση, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας προχώρησε σε ενημέρωση των μαθητών για την πυροπροστασία και σε επίδειξη με τους πυροσβεστήρες για την πυρόσβεση.

 

Επίσκεψη στο οχυρό Λίσσε - Κ.Νευροκόπι

Στις  31-10-2018  το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο οχυρό «Λίσσε» και στο Κάτω Νευροκόπι. Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας αντικρίσαμε ένα τανκ. Η ξενάγηση άρχισε, αφού ανεβήκαμε τα πολυάριθμα σκαλιά που υπάρχουν για το οχυρό. Μόλις μαζευτήκαμε όλοι σε ένα επίπεδο μέρος οι αξιωματικοί μας είπαν κάποια βασικά και σημαντικά πράγματα για την περιοχή και την ιστορία της. Αμέσως μετά όλοι μπήκαμε μέσα στο οχυρό και ξεναγούμασταν από τους ίδιους αξιωματικούς και ταυτόχρονα θαυμάζαμε τα εκθέματα που υπήρχαν. Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ξενάγησης είδαμε ένα πυροβόλο που χρησιμοποιούσαν όταν υπήρχαν «εισβολείς». Μόλις τελείωσε η ξενάγηση γυρίσαμε πάλι από εκεί που αρχίσαμε και αποφασίσαμε να πάμε στο Κάτω Νευροκόπι, για να δούμε την ακριτική αυτή γωνιά του τόπου μας. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώσαμε βιωματικά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Οι μαθητές της Γ' Τάξης

ΛΙΣΣΕ 1 web

ΛΙΣΣΕ 2

ΛΙΣΣΕ 3

ΛΙΣΣΕ 4