Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

Με κλειστά τα σχολεία και περιμένοντας με αγωνία την ανακοίνωση της έναρξης της  διά ζώσης λειτουργίας τους γιορτάσαμε φέτος του Τρεις Ιεράρχες διαφορετικά. Από τις ψηφιακές μας τάξεις αξιοποιήσαμε την τεχνολογία της Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για να τιμήσουμε τους προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και των δασκάλων. Ευχαριστούμε τον θεολόγο του σχολείου μας, τον κ. Γεώργιο Καραμάνη για τη σοφή επιλογή του υλικού. Τόσο περιεκτικό σε γνώσεις ιστορίας, γλώσσας, φιλοσοφίας και θεολογίας, τόσο υποστηρικτικό σε σύγχρονους προβληματισμούς μας και τόσο καταπραϋντικό στις αγωνίες μας.

Ας  την κρατήσουμε στη μνήμη μας.

17 Νοέμβρη 2020

Κατεβάστε από εδώ τη εκδήλωση μνήμης για τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου 2020 του Γυμνασίου Φωτολίβους και διαβάστε τη δήλωση του Σεφέρη κατά της δικτατορίας.

Μακεδονικός Αγώνας - 28η Οκτωβρίου 2020

Μακεδονικός Αγώνας

Τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων αφιερώσαμε στο σχολείο μας μία διδακτική ώρα, για να ορίσουμε το ιστορικό πλαίσιο  του Μακεδονικού Αγώνα και να αναφέρουμε λίγα λόγια για  βασικούς πρωταγωνιστές του:  τον Παύλο Μελά, τον Τέλλο Άγρα. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μία πτυχή αυτού του αγώνα με τη ματιά της τοπικής ιστορίας κι έτσι μάθαμε για τη δράση του Άρμεν Κούπτσιου στη Δράμα.

Για μια πιο λογοτεχνική προσέγγιση στη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη υπάρχουν  τα βιβλία «Μάγκας» και «Τα μυστικά του Βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα.

makedonikos2020

28η Οκτωβρίου 2020

Διαφορετική η  γιορτή της Σημαίας στο σχολείο μας φέτος. Ορίστηκαν σημαιοφόρος και παραστάτες, δόθηκαν αριστεία και βραβεία, ενώ ο κ. Γιώργου με τη βοήθεια της Β΄ Γυμνασίου μας μετέφεραν 80 χρόνια πίσω ανασυνθέτοντας την ατμόσφαιρα της Ιταλικής επίθεσης, αλλά και της Γερμανικής κατοχής. Ένα αρνητικό είχε η φετινή γιορτή: όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα προστασίας μάς στέρησαν την καλλίφωνη χορωδία μας.